لیست اختراعات كيقباد شمس اسحقي
مهندسي اندازه حفره هاي زتوليت مي تواند بعد از سنتز زئوليت به وسيله اصلاح دروني و بيروني توسط واكنش هاي شيميايي جذب اوليه مولكول هاي قطبي رسوب شيميايي بخار و فرايندهاي روكش - دهي مشابه عمليات حرارتي و يا تبادل يوني با يون هاي مناسب و همچنين استفاده از روش ميكروامولسيون در طي مراحل سنتز انجام شود. در اين كار تحقيقاتي نانو كريستال هاي زئوليت 5A با استفاده از كائولين به عنوان ماده اوليه توسط روش ميكروامولسيون توليد شده اند و اثر پارامترهاي مرتبط از جمله نسبت واكنش گرها و شدت امواج فراصوتي روي صلاح نانو ساختارها بررسي شده است آناليز XRF براي مشخص نمودن نسبت SiO2/AL2O2 موجود در كائولين به كار گرفته شد و EDX,SEM,XRD براي تاكيد كريستاله بودن زئوليت درجه خلوص فازها و ساختمان كريستال ها مورد استفاده قرار گرفت. سپس بهترين نمونه برااي تست جذب توسط يك برش كروسين شامل هيدروكربن هاي پارافيني C10-C13 انتخاب و نتايج جذب و غربالگري نمونه توليد شده توسط دستگاه GC-Mass مورد بررسي قرار گرفت. از جمله مهمترين نتايج استفاده از روش ميكروامولسيون - امواج فراصوتي افزايش اندازه حفره هاي زئوليت و كاهش اندازه كريستال هامي باشد كه اين نتيجه با توجه به تست جذب انجام شده و درصد تبادل بالاي كاتيون هاي كلسيم و سديم قابل اثبات مي باشد.
با توجه به قيمت روز افزون انواع انرژي، با هدف اصلي جلوگيري از رشد بي رويه مصرف فرآورده هاي نفتي و انرژي فسيلي، روانكاري صحيح و استفاده از روانكار مناسب در افزايش راندمان و بهره وري ماشين آلات نقش با اهميت و راهبردي ايفا مي نمايد. استفاده از افزودني هاي مناسب جهت تهيه روانكار مناسب، قطعات موتور را در برابر صدمات ناشي از خوردگي، اصطكاك، و سايش محافظت مي نمايد. در اين ابداع، آميزه اي از نانو ذره كربنات كلسيم با خاصيب مكمل شوينده و كاهش دهنده سايش، و شوينده با خاصيت تميز كنندگي روغن و ضد سايش، در روانكار آميخته و يك نانو سيال با خاصيت ضد سايش و شويندگي بهينه تشكيل مي شود. بدليل يك نواختي و همگني نانو سيال حاصل و تشكيل فيلم پايدار در تماس روانكار با سطح جامد، از ميزان استرس وارد بردستگاه مكانيكي روانكاري شده، و ارتعاشات و صداي ناشي از به هم سابيدگي سطوح فلزي درگير در دستگاه به طور قابل ملاحظه اي كاسته مي شود. نكته قابل توجه ديگر اين است كه نانو ذره مورد استفاده در اين فرآيند داراي قيمت پاييني بوده و دماي بالا بر روي ميزان جذب نانو ذره موجود در نانو سيال اثر منفي ندارد و در نتيجه در شرايط مشابه با شرايط واقعي پايداري خود را حفظ مي كند. تركيب مورد نظر به دليل قابليب خنثي سازي اسيد موجب كنترل گاز هاي آلاينده و دوده ناشي از احتراق نيز مي گردد.
سالانه حجم بسيار زيادي از تايرهاي فرسوده در ايران و ساير كشورهاي جهان توليد مي شود كه جمع آوري اين تايرهاي فرسوده به عنوان زباله مشكلات زيادي ار در بر دارد. در ضمن راههايي هم كه هم اكنون به عنوان گزينه بازيافت مطرح هستند معمولا داراي خطر و پر هزينه هستند. پيروليز، به عنوا يك راه ارزان، ايمن و بسيار مفيد جهت بازيافت پودر لاستيك معرفي مي گردد. در اين كار دو نوع از پودر لاستيك توليدي كارخانجات داخل كشور (Reclaimed Rubber و Ground Tire Rubber به عنوان خوراك تحت يك فرايند پيروليز در خلا در دماهاي مختلف 600C - و 400 در مقياس آزمايشگاهي قرار گرفتند و محصولات اين فرايند كه عبارتند از : گاز با كالري بالا، روغن پيروليزي و دوده پيروليزي جمع آوري شدند و مورد شناسايي قرار گرفتند. در اثر حرارت زنجيره هاي آلكاني لاستيك شكسته مي شوند. در اين فرايند كه با مكانيزم راديكالي انجام مي شود، لاستيك با وزن مولكولي بالا و ولكانيزه تحت تاثير حرارت و خلاء بالا به تركيبات كوچك با وزن مولكولي كم تا متوسط تبديل مي گردد. برخي از اين محصولات به عنوان اصلاح كننده قيرهاي راهسازي مورد استفاده قرار گرفتند.
موارد یافت شده: 3